Somogy

Viseletek Somogy területéről

A Fotótárban található képeket szerzői és felhasználói, valamint tulajdonjogok védik. A képek a Lipinka közösség pedagógiai munkájának segítése érdekében készültek, illetve kerültek kölcsönzésre.

Felhasználásuk pontos forrásmegadással (www.lipinka.hu/tudastar/viselettar) engedélyezett.


Viseletfotók Zóka Éva és Horváth Tibor gyűjteményéből

Az alábbi fotókat Zóka Éva és Horváth Tibor jóvoltából tesszük közzé. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

“Magunkról” – Zóka Éva és Horváth Tibor

 Táncpedagógusok vagyunk, immár 22 éve. Együtt tanítunk, alkotunk. Szép eredményeket értünk el a tánctanítással (Örökség alkotói díj, Csíkvár József megyei Koreográfus díj, Fülöp Ferenc díj, számos országos első helyezés, antológiák, Fölszállott a páva…).

 A tánctanítás, koreografálás mellett népviseleteket gyűjtünk. Mivel itt élünk Somogy megyében, táncban is szívünkhöz legközelebb Somogy megye tánckincse áll, így a viseleteit külön gondossággal gyűjtjük. Sok viseletet újítunk fel, vagy készítünk el az eredetivel teljesen megegyező módon. Zóka Éva a fő alkotó, aki különös érdeklődéssel fordul a női haj- és fejviseletek felé is. Felkutatjuk a még fellelhető viseletdarabokat, ellessük a feledésbe merülő technikákat. Viseleteinket egy kiállításban foglaljuk össze, az emberélet fordulópontjait kiemelve „Bölcsőtől a koporsóig” címmel, melyet Zselickisfaludon tekinthetnek meg az érdeklődők. Kiállításunkat 2020 március elején a Hagyományok Házában is bemutattuk, Budapesten.


Női fejviseletek

Női és férfi viseletek


Illusztrációk és leírások

A részletes ismertetők, viselet illusztrációk és leírások csak előfizető tagjaink számára elérhetőek. A megtekintésükért jelentkezz be!

Bejelentkezés

Tartalomjegyzék