Felcsík

Viseletek Felcsík területéről

A Fotótárban található képeket szerzői és felhasználói, valamint tulajdonjogok védik. A képek a Lipinka közösség pedagógiai munkájának segítése érdekében készültek, illetve kerültek kölcsönzésre.

Felhasználásuk pontos forrásmegadással (www.lipinka.hu/tudastar/viselettar) engedélyezett.


Viseletfotók az Ördögborda Néptáncegyüttes gyűjteményéből

Az alábbi fotókat a Nexus Alapítvány jóvoltából tesszük közzé. Támogatásukat ezúton is köszönjük!

“Magunkról” – Nexus Alapítvány

A Nexus fő céljai:

Népi-, kulturális- és népiszokások érvényesítése, művelése, fejlesztése, anyagi és erkölcsi támogatása. Alapítványunk tánccsoportokat működtet Csíkszentdomokoson (Zivatar és két kisiskolás táánccsoport), Balánbányán (Ördögborda Néptáncegyüttes, Prücskök Néptánccsoport) és Csíkszenttamáson is mi segítjük a helyi két tánccsoport működését. A Nexus Alapítvány az Ördögborda Néptáncegyüttes működtetője, fenntartója.

A néptáncsoportok működtetését alárendeljük a tömeges néptánc oktatásának. Ezt a tevékenységet Csíkszentdomokoson 1989 ősze óta, Balánbányán 1994 ősze óta folyamatosan végezzük, de 2000 óta a Gyergyói-medencében is részt vállaltunk a néptánc iskolákban való oktatásában: Gyergyóremete, Gyergyóditró, Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Borszék, 2017 óta pedig Csíkszenttamáson is kiterjedt néptánc oktatási tevékenységet végzünk (Gyakorlatilag minden I-IV osztályos és óvodásgyermek heti egy alkalommal néptánc órán vesz részt). Az alapítvány létrejötte elsősorban e hosszútávú tevékenység szervezésének és akadozás mentes lebonyolításának könnyítésére történt.

További információk az alapítványról:

https://www.ordogborda.ro/nexus-alapitvany


Női viseletek

Férfi viseletek


Illusztrációk és leírások

A részletes ismertetők, viselet illusztrációk és leírások csak előfizető tagjaink számára elérhetőek. A megtekintésükért jelentkezz be!

Bejelentkezés

Tartalomjegyzék